Toen ik het recept voor deze vegetarische kikkererwtencurry voor het eerst zag, stond het idee van warm fruit in m’n avondeten me een beetje tegen. Toch past de mango goed bij curry. Dit recept met kikkererwten is op den duur zelfs een van mijn favoriete snelle hoofdgerechten geworden. Probeer hem maar eens!
Kikkererwtencurry met mango
Menugang: Hoofdgerecht2
25
minuten493
kcalIngrediënten
½ komkommer
1 ui
1 blikje kikkererwten (400 gr.)
1 el olijfolie
2 el currypasta (fairtrade)
1 blikje tomatenblokjes (400 gr.)
100 ml kokosmelk (fairtrade)
1 mango (fairtrade)
1 tl. gedroogde of 2 el verse koriander
Bereiding
- Snipper de ui en fruit deze in de olie een paar minuten op middelhoog vuur.
- Was ondertussen de komkommer en snijdt deze in stukjes.
- Doe, zodra de uien glazig zijn, de 2 el currypasta erbij en bak kort een minuutje mee. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
- Doe de komkommer, kikkererwten, tomatenblokjes en kokosmelk in de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het op laag vuur zachtjes ca. 10 minuten pruttelen.
- Snijdt ondertussen de mango. Doe deze er de laatste 2 minuten bij.
- Voeg als laatste de koriander toe. Serveer in diepe borden.
Notities
- Tip: Lekker met naanbrood of een beetje (basmati)rijst.
- Tip: Kokosmelk over? Je kunt het prima invriezen, dan blijft het lang goed. Gewoon per portie van 50 of 100 gram in een boterhamzakje of plastic bakje!
Vegetarische curry met mango: een avontuur voor vleeseters?
Wat Indonesisch eten is voor Nederlanders, dat is Indiaas eten voor Engelsen. Vanuit het koloniale verleden zijn Indiase curry’s er reuzepopulair. Deze rijk gekruide gerechten heb je in vele vormen en maten, en hoewel Engelsen er graag kip in doen is vlees zeker geen verplicht onderdeel.
Één van de geliefde onderdelen van de Engelse curry is de mangochutney. Deze zoete smaakmaker, die bestaat uit vruchtenpuree en een mengeling van Indiase specerijen, is samen met naanbrood een gebruikelijke toevoeging aan het eten. Reden dan ook dat blokjes verse mango prima in curry passen.
Ik moet eerlijk toegeven dat toen ik deze kikkererwtencurry voor het eerst maakte, ik nogal sceptisch was. Ik ben niet zo van het warme fruit (en toen ook nog niet van kokosmelk). Maar goed, vriendlief wilde zijn curry’s niet opgeven dus we moesten toch maar eens wat uitproberen. Wat bleek? Erg lekker! Ik moest wel even wennen aan de ‘exotische’ ingrediënten, maar uiteindelijk is het één van m’n favoriete vegetarische curry’s geworden.
Nu ben ik wel benieuwd wat jullie ervan vinden. Wat denken jullie, is dit recept voor curry met kikkererwten geschikt voor vleeseters of niet? Laat het me weten als jullie het hebben uitgeprobeerd!
Nieuwste reacties