Deze Mexicaanse quinoa-soep zal je zeker aanspreken als je van Mexicaans eten houdt. Het zal je verbazen hoe lekker én gezond deze veganistische soep is. Hij combineert hele gewone groenten zoals ui en wortel met Mexicaanse smaakmakers zoals zwarte bonen, komijn en koriander. De quinoa zorgt voor een gezonde boost. Dippen maar met die nacho’s!
Mexicaanse quinoa-soep
Menugang: Hoofdgerecht2
40
minuten506
kcalIngrediënten
1,5 el zonnebloemolie
1 kleine ui
1 stengel bleekselderij
1 winterpeen
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
1 blik zwarte bonen (400 gr.)
50 gram quinoa
500 ml water
1 handje verse koriander (of 1 tl gedroogd)
1 tl komijnpoeder
Zwarte peper
50 gr. nacho’s (naturel)
1 el limoensap
Optioneel: snufje chilipoeder voor extra pit
Bereiding
- Snijdt de ui, bleekselderij, winterpeen, knoflook en rode peper in stukjes.
- Doe olie in een soeppan. Fruit alle groenten met de komijn en rode peper (en droge koriander, als je dit gebruikt) op laag tot middelhoog vuur, totdat ze een beetje zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten.
- Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg ze samen met de tomatenblokjes, quinoa en het water toe aan de soeppan. Breng het geheel aan de kook en laat de quinoa-soep 15 minuten zachtjes borrelen met het deksel op de pan.
- Was ondertussen de verse koriander en snijdt deze iets kleiner.
- Voeg na de 15 minuten kooktijd een flinke snuf peper en het limoensap toe. Voeg eventueel nog een snufje chilipoeder naar smaak toe.
- Pureer ongeveer drie soeplepels van de quinoa-soep in de blender. Doe dit weer terug in de pan en roer even door, zodat soep wat dikker wordt. Bestrooi de soep tenslotte met de verse koriander en serveer hem met de tortillachips.
Mexicaanse quina-soep – ideaal voor veganistische starters
Ik ben blij dat ik met deze Mexicaanse quinoa-soep weer eens iets veganistisch online zet. Het is een heerlijk recept waarmee ik mijn veganistische doelstellingen weer wat gemakkelijker behaal.
Maar huh, veganistisch? Jij was toch vegetarisch Saskia?
Nou, eigenlijk ben ik zelfs nog steeds flexitarisch. Maar na een weekje voor veganist gespeeld te hebben, heb ik mezelf ten doel gesteld om elke week 2x een veganistisch hoofdgerecht op tafel te zetten. Een soort van flexitariër 2.0, denk ik dan maar. Want ja, al die lekkere kaas (mijn grootste uitdaging) belast het milieu bijna net zoveel als vlees.
Vandaar dus deze Mexicaanse quinoa-soep. Hij trok me aan omdat er lekker veel ‘gewone’ groenten in zaten. Overigens zijn de zwarte bonen en quinoa tegenwoordig ook in de meeste supermarkten goed verkrijgbaar. Kun je onverhoopt geen zwarte bonen vinden? Dan kun je ze ook eventueel vervangen door kidneybonen.
Omdat deze Mexicaanse soep voor mij al een hoge comfort food factor had, pasten de nacho’s er perfect bij. Voel je jezelf een beetje schuldig als je chips bij het avondeten eet? Bedenk dan maar dat de quinoa in deze soep een goede veganistische bron van eiwit, ijzer en een hoop andere mineralen en vitamines is. Dus dip er nog eentje!
Gaan jullie deze Mexicaanse quinoa-soep proberen? Of eten jullie wel eens veganistisch? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen! Laat hieronder je reactie achter.
Nieuwste reacties