Is Hongaarse goulashsoep vegetarisch net zo lekker als met vlees? Jazeker! Deze lekkere goulashsoep is rijkelijk gevuld met bonen, aardappel, rode wijn en meer. Een stomende kom van deze soep warmt je op tot in je tenen!
Hongaarse goulashsoep
Menugang: Hoofdgerecht, Lunch2
45
minuten439
kcalIngrediënten
1,5 el olijfolie
2 uien
2 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
1,5 el gerooktepaprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 laurierblaadje
1 pot bruine bonen (ca. 220 gram uitgelekt)
50 ml rode wijn
700 ml groentebouillon
250 gr. tomaten
300 gr. vastkokende aardappels
Bereiding
- Snijd de uien en paprika’s in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Laat de bruine bonen uitlekken.
- Pers de teentjes knoflook en voeg deze samen met de komijn, het laurierblad, paprikapoeder, de paprika en een snufje peper en zout toe. Bak een paar minuten. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes.
- Voeg nu de bruine bonen toe, samen met de wijn, bouillon en stukjes tomaat. Roer even door en breng aan de kook. Laat 30 minuten op laag vuur zachtjes borrelen. Houd het deksel op de pan, of zo nodig op een klein kiertje.
- Boen ondertussen de aardappels schoon en snijdt in kleine blokjes. Voeg deze na 20 minuten toe aan de goulashsoep, zodat ze nog 10 minuten kunnen meekoken.
- Pureer als laatste 4 pollepels van de soep in een blender. Voeg dit weer toe aan de pan en roer nog even door. Zo wordt je goulashsoep niet te waterig. Eet smakelijk!
Notities
- Tip: Liever wat meer calorieën? Serveer er dan een lekker stuk volkoren- of zuurdesembrood bij!
Vegetarische goulashsoep: welke wijn past erbij?
Deze vegetarische Hongaarse goulashsoep leunt voor zijn smaak sterk op 2 ingrediënten: gerooktepaprikapoeder en rode wijn. En net als bij een traditionele goulash, kun je deze soep erg lekker combineren met een goed glas rode wijn erbij. Een beetje in de pan, de rest in je glas!
Maar welke rode wijn moet je hebben? De Hongaarse goulashsoep is sterk van smaak, dus de wijn die je erbij serveert moet dus ook wel wat in huis hebben. Ga daarom voor wat krachtigere, kruidige rode wijnen. En natuurlijk is een Hongaarse wijn hier erg op zijn plaats. Maar ook rode wijnen uit andere landen kunnen prima in dit vegetarische gerecht.
Deze rode wijnen gaan goed samen met Hongaarse goulashsoup:
- Bikavér (Hongarije)
- Tor di Lupo (Italië)
- Crozes-Hermitage (Frankrijk)
Heb je deze Hongaarse goulashsoep gemaakt? Wat vind jij het lekkerste om toe te voegen? Laat het weten in de reacties hieronder!
Dit is echt heerlijk!
Ik heb tomatenblokjes uit blik gepakt.
Ik heb een beetje cayennepeper toegevoegd en een dot zure room op het bord.
En nee je mist echt geen vlees.
Deze gaat heel vaak op tafel komen!