Gnocchi-pasta met snijbiet is een leuke variatie van dit lekkere gerecht. De smaak van deze ‘vergeten groente’ doet een beetje denken aan spinazie. Of je hem nu in het groen koopt of in vrolijke kleurtjes, deze gezonde seizoenstopper gaat verrassend goed samen met pasta. Weer eens wat anders dan die tomaat of paprika!
Gnocchi-pasta met snijbiet
Menugang: Hoofdgerecht2
40
minuten485
kcalIngrediënten
1,5 el olijfolie
200 gram gnocchi
30 gr. pijnboompitten
1 bos snijbiet (ca. 300 gram.)
2 teentjes knoflook
1 ui
1 grote wortel, in miniblokjes
Zwarte peper
- Voor de Italiaanse saus:
15 gr. boter
15 gr. bloem
175 ml. groentebouillon
1 tl Italiaanse kruiden
Bereiding
- Was de snijbiet. Snijd de stengels in stukjes en de bladeren in reepjes. Snijdt ook de ui, wortel en knoflook in kleine stukjes.
- Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in de koekenpan. Fruit eerst de ui een minuutje. Voeg daarna de knoflook, wortel en stengels van de snijbiet toe en bak dit ongeveer 5 – 10 minuten, totdat de groenten wat zachter zijn. Voeg dan het blad van de snijbiet toe en bak nog een paar minuten door. Breng op smaak met een snuf zwarte peper.
- Rooster ondertussen op laag vuur de pijnboompitjes in een (steel)pan met dikke bodem, tot ze lichtbruin kleuren. Blijf erbij, want ze verbranden snel.
- Maak tenslotte de saus. Maak eerst de bouillon klaar. Laat dan de boter heet (maar niet bruin!) worden in een saus- of steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer goed met een garde. Laat dit mengsel een paar minuten zachtjes borrelen, totdat het lichtbruin kleur. Roer af en toe (neem ook de randjes goed mee). Voeg dan de bouillon toe, meng alles goed met de garde en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken, zodat de saus een beetje indikt. Roer als laatste de Italiaanse kruiden door de saus.
- Serveer de gekookte gnocchi-pasta met het snijbietmengsel en de Italiaanse saus. Strooi er als laatste de pijnboompitten overheen. Eet smakelijk!
Gnocchi-pasta met snijbiet: gewoon eens uitproberen!
Heb je wel eens een groente gekocht of gekregen, waar je eigenlijk niets mee wist te maken? Bij mij gebeurt dat regelmatig. Vooral omdat ik graag nieuwe ‘vergeten’ groente uitprobeer. Die zijn namelijk vaker in het seizoen, en dus een duurzamere keuze.
Maar goed. Dan komt je dus wel met rare dingen thuis. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik had tot voor kort nog nooit met snijbiet gekookt. Het waren de vele Pinterestplaatjes van vrolijk gekleurde ‘rainbow chard’ die me uiteindelijk over de streep trokken. En eerlijk is eerlijk, het ziet er ontzettend leuk uit als al die roze, rode, gele, witte en groene snijbiet op je aanrecht ligt te stralen!
Wat maak je met snijbiet?
Snijbiet smaakt dan wel een beetje als spinazie, je moet het wel anders bereiden. Zo gooi ik de stengel wat eerder in de pan dan het blad, omdat het anders een slappe hap wordt. Je kunt dus niet zomaar spinazie in een recept vervangen door snijbiet. (Vond ik ook jammer.)
Maar wat dan wel? Er zijn een paar gerechten waarin je bijna alle soorten groenten wel kwijt kunt, en snijbiet dus ook. Dat zijn:
- Pasta (zoals dus mijn recept voor gnocchi met snijbiet hierboven)
- Indiase curryschotels
- Roerbakgerechten
- Risotto
- Salades
- Frittata
Dus… Hoe gaan jullie aan de slag met snijbiet? Of hebben jullie dit recept voor gnocchi-pasta met snijbiet uitgeprobeerd? Laat van je horen in de reacties hieronder!
Nieuwste reacties