Deze vegetarische wok met peultjes en pindasaus heeft alles in zich wat roerbakgerechten zo fijn maakt. Knapperige groenten, lekker gezond en vliegensvlug op tafel. De zelfgemaakte pindasaus met 100% pindakaas is pure verwennerij waar je trots op mag zijn. Eet smakelijk!
Wok met peultjes en zelfgemaakte pindasaus
Menugang: Hoofdgerecht2
20
minuten639
kcalIngrediënten
125 gr. zilvervliesrijst
1 el olijfolie
150 gr. peultjes
175 gr. vegetarische (kip)stukjes
250 gr. nasi/bamigroenten (of restjes groente uit je koelkast: kool, prei, wortel, ui, taugé, paprika, broccoli, etc.)
20 gr. ongezouten pinda’s
- Satésaus
60 gr. pindakaas van 100% pinda’s
40 ml water
1 teentje knoflook, geperst
½ el sojasaus
½ el vers limoensap
½ tl bruine basterdsuiker (optioneel)
Bereiding
- Hak de pinda’s grof en zet apart.
- Breng de zilvervliesrijst in 250 ml water aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst met het deksel op een kiertje in ongeveer 10 minuten gaar koken. Als al het vocht is opgenomen, is de rijst gaar.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de satésaus goed door elkaar in een steelpannetje.
- Was de peultjes en snijdt de harde puntjes eraf. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin vegetarische kipstukjes een paar minuten op hoge stand, totdat ze een beetje bruin zijn.
- Voeg nu de peultjes, wokgroente en pinda’s toe aan de kipstukjes en roerbak nog 5 min op hoog vuur. Warm ondertussen de satésaus al roerend op in het steelpannetje.
- Serveer het groentemengsel met de rijst en warme satésaus.
Notities
- Tip: Zijn peultjes niet in het seizoen? Je kunt ook snijbonen gebruiken, deze zijn iets langer verkrijgbaar uit eigen land. Kook ze dan wel eerst 2 minuten voor en snijd ze in 3 stukken.
- Tip: ½ verse limoen over? Snijd ze in partjes en serveer ze bij de vegetarische wok met peultjes. Of snijd ze in plakjes en doe ze in een karaf water voor een gezonde, frisse dorstlesser.
- Tip: Liever iets minder calorieën? Laat dan de grof gehakte pinda’s weg uit dit recept. Dan is deze vegetarische wok met peultjes goed voor 576 Kcal p.p.
Wok met zelfgemaakte pindasaus: zoveel lekkerder!
Ik wil een lans breken voor pindasaus. Zelfgemaakte pindasaus, welteverstaan.
Ik was nooit zo’n fan van die grote emmers met saus die altijd voor barbecues aangesleept werden. Maar sinds ik pindasaus zelf maak, ben ik om. Er is iets aan verse pindasaus wat het zoveel beter doet smaken dan dat spul uit een bakje. Ik denk dat het de verse ingrediënten zijn.
Verse pindasaus, lekkerdere pindasaus
Ik ben al langer voorstander van meer verse, onverwerkte producten eten. Soms klinkt dat alsof je dan 10x langer bezig bent met koken. En laten we eerlijk zijn: zelf iets wassen en snijden duurt ook vaak wat langer. Maar dit recept voor vegetarische wok met zelfgemaakte pindasaus laat zien dat het ook snel kan. Je bent binnen 20 minuten klaar.
En verse ingrediënten komen de smaak van de pindasaus zeker ten goede. Een half limoentje uitpersen smaakt écht heel anders dan geconcentreerd limoensap uit een flesje. (Het scheelt trouwens ook weer een plastic verpakking.) En hoeveel moeite kost het nou om een teentje knoflook uit te persen? Er zitten geen superexotische ingrediënten in deze saus – je zou het bijna een wok met pindakaas kunnen noemen – dus echt moeilijk om te vinden is het niet. Dus ik zeg: probeer het uit en laat je verrassen door de smaak!
Heb jij wel eens zelfgemaakte pindasaus gemaakt? Of heb je opmerkingen over dit recept? Laat weten wat je vindt van deze wok met peultjes en pinda’s in de reacties hieronder!
Nieuwste reacties