Home » Vegetarische kapsalon

Vegetarische kapsalon

Vegetarische kapsalon is een snelle hap omgetoverd tot een thuismaaltijd. Met verbazingwekkend lekkere vegetarische shoarma en een goede dot knoflooksaus fiks jij zo je favoriete afhaalgerecht. Vrijdag patatdag? Laat die snackbar maar links liggen, met dit recept kun je vegetarische kapsalon gewoon zelf maken!

Vegetarische kapsalon

Vegetarische kapsalon

Menugang: Hoofdgerecht
Personen

2

Bereidingstijd

25

minuten
Calorieën

687

kcal

Ingrediënten

  • 350 gr. ovenfrites

  • 175 gr. vegetarische shoarmareepjes

  • 40 g jonge kaas

  • 100 gr. ijsbergsla

  • 100 gr. komkommer

  • 1 tomaat

  • 50 ml Turkse knoflooksaus

  • 1 el olijfolie

Bereiding

  • Bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bij mij is dat 20 minuten op °C 225.
  • Was ondertussen de groenten. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes en de ijsbergsla in reepjes. Rasp de kaas en zet apart.
  • Begin tien minuten voordat de patat klaar is met de vegetarische shoarma. Laat de eetlepel olie in een koekenpan heet worden. Bak de shoarma op middelhoog vuur in ongeveer vijf minuten krokant.
  • Doe de patat in je ovenschaal en leg de shoarma er bovenop. Verdeel de kaas over de shoarma en zet de ovenschaal een paar minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  • Neem de ovenschaal uit de oven. Leg de ijsbergsla en plakjes komkommer en tomaat er netjes bovenop. Maak af met de knoflooksaus. Eet smakelijk!

Vegetarische kapsalon maken: niet zompig maar knapperig

Dit recept om vegetarische kapsalon te maken is het logische gevolg van de gewoonte van vriendlief om elke vrijdag met collega’s langs de snackbar te gaan. Vrijdag patatdag, volgens mij doen wel meer mensen dat! ; ) De laatste keer dat ik het zelf op had was alweer jaren geleden, en toen was ik er niet zo van onder de indruk. Ik herinner me iets van zompige, lauwe patat doordrenkt met knoflooksaus en slaolie… Enfin, je begrijpt al dat ik niet enthousiast werd van het idee.

De omslag kwam toen ik in onze plaatselijke supermarkt voor het eerst vegetarische shoarma in de schappen zag liggen. Vooruit dan maar, dacht ik. We proberen het eens. En dat is goed gelukt! Het blijkt dus dat als je zelf je patat ‘vers’ in de oven maakt, je die lekker knapperig kunt maken. En dat als je zelf de knoflooksaus kunt doseren, een vegetarische kapsalon helemaal niet zo zompig is. Er ging een hemel voor mij open. Oké, het is niet supergezond. Maar af en toe moet je je best eens kunnen uitleven. Ik vind zelf vegetarische kapsalon maken niet eens zo’n slechte optie voor vrijdag patatdag!

Vegetarische shoarmareepjes

Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat dit recept voor vegetarische kapsalon nergens zou zijn geweest zonder de vegetarische shoarmareepjes. Ik heb nog geen andere merken uitgeprobeerd maar ik vind die van Vivera serieus goed gelukt. Natuurlijk zitten er de gebruikelijke shoarmakruiden doorheen, maar ik vind de textuur ook bijzonder goed in de buurt komen van echte shoarma. Dit merk is echter nog niet overal goed verkrijgbaar. Ook ben ik best benieuwd of jullie ervaring hebben met andere merken / soorten. Dus, nog aanbevelingen om deze vegetarische kapsalon nog lekkerder te maken? Ik hoor het graag!

Een reactie

  1. Heerlijk recept. Eventueel aan te vullen met in ringen gesneden bosui, versnipperde rode ui en in stukjes gesneden jalapeño, die je over de shoarma verdeelt. Beetje srirachasaus over de knoflooksaus maakt het helemaal af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*