Home » Pasta met henneppesto

Pasta met henneppesto

Pasta met henneppesto? Ja ja, deze pasta pesto is net even anders als je gewend bent. Je gebruikt namelijk gezond hennepzaad om een echte hemp pesto mee te maken, boordevol voedingsstoffen zoals ijzer en omega 3. Hennepzaad heeft bovendien een heerlijk nootachtige smaak, waardoor het de pijnboompitjes prima vervangt. Supergezond en superlekker!

Pasta met henneppesto

Pasta met henneppesto

Menugang: Hoofdgerecht
Personen

2

Bereidingstijd

13

minuten
Calorieën

495

kcal

Ingrediënten

  • 150 gr. volkoren pasta

  • 40 gr. hennepzaad (gepeld)

  • ½ tl gedroogde basilicum of een half bosje verse basilicum, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 30 gr. geraspte Parmezaanse kaas

  • 50 ml olijfolie

  • ½ el citroensap

  • Zout en peper

Bereiding

  • Doe de volkoren pasta in de pan en zorg dat ze ongeveer een cm onder water staan. Laat ze met het deksel op de pan in ca. 9 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Maak ondertussen de henneppesto. Maal het gepelde hennepzaad met een vijzel of in een blender fijn. Voeg de basilicum, knoflook, olijfolie, Parmezaanse kaas en het citroensap toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een pesto. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Giet de pasta af en doe terug in de pan. Roer de henneppesto door de pasta totdat alles goed bedekt is en serveer direct.

Notities

  • Tip: Voeg ook eens een gebakken rode paprika en wat pijnboompitjes toe voor een meer gevulde pasta met henneppesto.
  • Tip: Heb je niet zo’n krachtige blender? Vermaal dan alleen de hennepzaadjes in de blender en meng deze met de rest van de ingrediënten in een mengkom. Je henneppesto wordt zo iets grover, maar nog steeds erg lekker!
  • Tip: Henneppesto over? Het smaakt ook erg lekker met kaas in een tosti!

Henneppesto: met hennepzaad dat gezond én lekker is

Als je leest dat henneppesto gemaakt wordt met (gepeld) hennepzaad, associeer je dat misschien net zoals ik als eerste met wiet. Toch zit er niets in dit ingrediënt dat je high maakt. Wel is het goed voor het milieu, erg gezond en smaakt het ook nog eens verdacht lekker! (En zeker niet zoals wiet ruikt.) Ik leg het hieronder uit.

Hennepzaad is goed voor het milieu omdat het van een duurzame plant afkomt. Om maar een paar dingen te noemen: de hennepplant is van nature goed bestand tegen insecten en heeft dus minder pesticiden nodig, groeit erg snel en put de bodem minder uit dan andere gewassen. Om die reden wint het ook aan populariteit als ecologisch alternatief voor katoen in kleding. En nu wordt het dus ook steeds meer gebruikt om lekker mee te koken.

Hennepzaad is gezond omdat het relatief veel voedingsstoffen bevat. Zo zit er in de hoeveelheid hennepzaad voor deze henneppesto bijvoorbeeld ruim 50% van je dagelijkse aanbevolen ADH magnesium per persoon. Daarnaast zitten er ook nog veel vetzuren (Omega 3 en 6) en andere voedingsstoffen in zoals ijzer (10% ADH in dit recept), zink (22% ADH in dit recept) en B1 (18% ADH in dit recept). Hennepzaad is dus een goede boost voor je gezondheid!

Hennepzaad is lekker omdat het een prettig nootachtige smaak heeft, die perfect past bij pesto’s. Maar ook in salades of door muesli of granola smaakt het erg lekker! Het is een klein en fijn zaad, dus je kunt gewoon een handje door je gebruikelijke ingrediënten mengen voor wat extra smaak en gezondheid. En je hoeft niet bang te zijn voor wietstank – als je hennepzaad ‘rauw’ eet ruikt het echt niet zo.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt hennepzaad tegenwoordig niet alleen meer bij de biologische winkeltjes kopen, maar ook bij de betere supermarkten. Let er wel op dat je gepeld hennepzaad koopt voor deze hemp pesto!

Eten jullie wel eens hennepzaad? Of gaan jullie deze henneppesto maken? Laat me weten wat jullie ervan vinden in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*